Live-Rollespil

Live-Rollespil er ofte kendt for at være orker og mennesker, som kæmper mod hinanden med skum sværd og træskjolde. Dette er dog kun et brøkdel af, hvad Live Rollespil eller LARP (Live Action Role Playing) byder på.

Egentlig går det hele ud på at leve sig ind i en verden, samt skabe sin egen karakter. Når man er til live-rollespil, spiller man ikke sig selv, altså man er ikke Simon 14 år, som går i folkeskole og spiller rollespil. Nej man er måske Kongen af Sverige, tigger i Rom, dæmon fra underverdenen, toppolitiker, overlevende efter atomkrig, forsker, modstandmand under 2. verdenkrig, eller noget endnu vildere. Det afhænger alt sammen efter hvilken “verden” man spiller i. Det kan både være ren fiktion og være bygget over fantasi, men særligt for ældre rollespiller laves der mange scenarier, hvor det tager udgangspunkt i meget fra vores egen hverdag/den virkelige verden.

Børn der går til live-rollespil, udvikler ikke bare deres fantasi og kreativitet, men også sociale evner på en helt anden måde. De lærer at improvisere, tænke hurtigt, træde frem, og mange andre egenskaber, som er meget brugbare i hverdagen. Det er også ofte et miljø som er enormt åbent overfor folk, som er anderledes, og det er et sikkert miljø at teste grænser, moral, og etik. Et sted hvor at selvom man går over stregen, og måske bliver direkte en træls diktator som alle hader under spillet, vil man bagefter stadig kunne snakke med alle dem man har været træls overfor. Måske får man af vide man var for meget, men det er langt mere socialt acceptabelt at teste grænser og ens egen personlighed af, igennem rollespil. Live-rollespil behøver derfor ikke kun være en hobby, det kan også nemt ende med at udvikle ens egen personlighed, og et sted hvor man træner sine evner i at fremlægge, optræde, kommunikere mm. som er meget vigtige evner fremadrettet.